Carmen Segura
carmenflor-web0203

Foto: Hugo Potharst

(1972, Alcalá de Guadaira) volgt vanaf haar achtste flamencolessen en wordt direct herkend als talent.

In Sevilla krijgt ze les van meesters zoals Pepe Rios, Manolo Marín, Farruco, Matilde Coral, Raphael "El Negro" en "El Mimbre".

Vanaf haar elfde treedt ze solo op en op haar twaalfde wordt ze lid van de dansgroep van Farruco.
Op haar veertiende wordt ze toegelaten tot de beroemde Academie van Matilde Coral. Aansluitend studeert ze af in Klassieke Spaanse Dans op het Conservatorium voor Dans in Sevilla (1994).
Vervolgens treedt ze op in gerenomeerde theaters, televisieprogramma’s en op (inter)nationale festivals, zoals de wereldberoemde Flamencobiënnale van Sevilla. Een aantal jaren is ze Prima Bailaora in de groep van "El Mimbre" en fungeert als diens assistente bij flamencolessen.
 

Na een jaar les te hebben gegeven op de Academie van Matilde Coral, krijgt ze een uitnodiging om op te treden in de grote theaters van Japan. Teruggekomen, geeft ze optredens en workshops in binnen-en buitenland en studeert daarnaast af als psychologe aan de Universiteit van Sevilla (1998).

Gestaag bouwt ze een internationale reputatie op als geliefd danspedagoge, met veel aandacht voor de individuele emotie en beleving van flamenco, zonder de waarde van de zuivere techniek en het compás  te verliezen. Binnen de complexiteit van flamencodans en flamencomuziek weet ze haar studenten met name door het vergroten van hun zelfvertrouwen naar hogere dansniveaus te brengen. Intussen verwezenlijkt zij ook haar grote droom: een eigen dansschool en organisatie in het hart van Sevilla. Eind 2002 opent ze "Estudio Flamencoycuba".
 


voor vragen en/ of meer informatie:
email

[Home] [deutsch] [english] [español] [italiano] [nederlands] [Contact] [Carmen Segura] [Flamenco] [Latin Dance] [Links]